panasonic_vrf_banner

A PANASONIC
ÚJ IPARI VRF RENDSZEREI
PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁSOK MINDEN PROJEKTTÍPUSHOZ

Az új Panasonic VRF rendszert kifejezetten az energiatakarékosság, az egyszerű telepítés és a nagy hatékonyságú működés szempontjainak szem előtt tartásával tervezték, kül- és beltéri modellek széles választékával és olyan egyedi funkciókkal, amelyek a legnagyobb igénybevételt jelentő irodák és nagyméretű épületek igényeit is kielégítik.

panasonic_vrf_fsmulti

  • A választás teljes szabadsága. Beltéri egységek akár 30 modellváltozata. Minden építészeti igényhez és belső kialakításhoz kiválaszthatja a legmegfelelőbb modellt.
  • A három egyfázisú kültéri egység teljesítményértéke: 5 és 6 HP
  • A két háromfázisú kültéri egység teljesítményértéke: 8 és 10 HP
  • Inverteres technológia R410A hűtőközeggel, „jobb komfortérzettel és gazdaságosabb működéssel, alacsonyabb fogyasztás mellett”.
  • Kiemelkedően helytakarékos. Egyetlen kültéri egység akár 16 beltéri egységet is képes ellátni (10 HP mellett).
  • Egyszerű telepítés. A kültéri egység kisebb méretei miatt felvonóval is felvihető az épület tetejére.

Energiatakarékos inverter

A Panasonic FS Multi VRF sorozat valamennyi modellje egy egyenáramú inverteres kompresszorral van felszerelve a magasabb EER-besorolás érdekében. Az új kialakítás, amellett, hogy halkabb és hatékonyabb működést eredményez, csökkenti az üzemeltetési költségeket is.

A Panasonic eredeti nagy teljesítményű kompresszora

A légkondicionálók megbízhatóságát és hatékonyságát a bennük elhelyezett kompresszor határozza meg. Az FS Multi VRF a Panasonic
eredeti nagy teljesítményű kompresszorával van ellátva, amely kimagasló teljesítményt és minőséget biztosít.

Nagy hatékonyságú kompresszor

A Panasonic kompaktabb motorméretet valósított meg a kiemelkedően erős neodímium (ritka fém) mágnesnek köszönhetően. A nagyobb hatékonyságot az új kialakítású rotor mágneses mezejének kisebb torzulása révén sikerült elérni.

Leszivattyúzó üzemmód (5 és 6 HP)

A külső 5 és 6 HP FS Multi VRF egységek egy leszivattyúzó üzemmóddal is rendelkeznek, amelynek révén a hűtőközeg a teljes rendszerből leüríthető (nemcsak a külső készülékből). Ilyenkor lehetőség nyílik a rendszer módosítására és karbantartására.

Hűtőközeg-feltöltés nélküli rendszer az 5 és a 6 HP változatnál

Az FS Multi VRF egy hűtőközeg-feltöltés nélküli rendszer, amelybe 90 m-es teljes csővezetékhosszig nem szükséges kiegészítő hűtőközeget tölteni. Ez óriási mértékben lerövidíti a telepítési időt ahhoz képest, amire kiegészítő hűtőközeggel való feltöltés, súlymérés és nyomásbecslés mellett szükség lenne. Ezenkívül megszabadulunk a kiegészítő mennyiség kiszámításának feladata alól, és kisebb az esélye a helytelenül kiszámított hűtőközegmennyiségből és más hibákból adódó hűtőkapacitás-hiánynak.

Rendszerelőnyök. Telepítési és karbantartási rugalmasság

Az FS Multi VRF megoldja a légkondicionáló rendszerek mindazon kialakítási és kiépítési problémáit, amelyek a különböző magasságokban elhelyezett csövekből és a telepítési helyből adódnak. A kivételes telepítési rugalmasság leegyszerűsíti a telepítést és megtartja az épületek tetszetős megjelenését.

Akár 90 m hosszúságú csövek

A rendszer bel- és kültéri egységei közötti teljes hossz akár 90 méterre is megnövelhető, legfeljebb 30 méter szintkülönbség mellett. E tág határoknak köszönhetően a kültéri egység a tetőn is elhelyezhető. A beltéri egységek közötti legnagyobb szintkülönbség egyazon rendszeren belül 15 méter lehet, így ugyanaz a rendszer akár 4 vagy 5 szintre is kiterjedhet.

panasonic_vrf_ecoi
Egyenáramú inverteres vezérlőtechnológia a gyors és erőteljes hűtéshez és fűtéshez.

A folyamatosan fejlődő Panasonic ECOi 6N sorozat

Az ECOi 6N sorozat az energiamegtakarítás, az egyszerű telepítés és a nagy hatékonyság jegyében született. Folyamatos fejlesztései során a Panasonic fejlett technológiákat alkalmaz a különböző helyzetekből adódó követelmények kielégítése érdekében, és hozzájárul a komfortosabb életterek kialakításához.

Alacsonyabb üzemeltetési és élettartamköltségek

A Panasonic ECOi 6N rendszerek a piac leghatékonyabb VRF rendszerei közé tartoznak, teljes terhelés mellett több mint 4,0 COP értéket biztosítva. Ezenkívül a rendszer az üzemeltetési költségek csökkentésére van kialakítva oly módon, hogy speciális algoritmusunknak köszönhetően mindig a kompresszorok leghatékonyabb kombinációja legyen működésben. Az üzemeltetési költségeket a továbbfejlesztett fagymentesítési műveletsor is csökkenti azáltal, hogy a kültéri tekercseket egymás után fagymentesíti, ha azt a körülmények megengedik. A kültéri egységek modulválasztéka 7 modellt tartalmaz 8 HP és 20 HP között. A 10 HP és 20 HP közötti modulméretek HI-COP üzemmódra is konfigurálhatók. A normál üzemmód kiváló hatékonyság mellett a lehető legnagyobb teljesítményt biztosítja, míg a HI-COP üzemmód kimagasló hatékonyságot és alacsony üzemeltetési költségeket biztosít, valamivel alacsonyabb teljesítménnyel. Akár 64 beltéri egység is csatlakoztatható max. 200%-os teljesítmény mellett, így a rendszer nagy eltéréseket mutató épületi terhelések mellett is eredményesen használható: a kiváló csatlakoztathatóság révén könnyen tervezhető megoldást jelenthet iskolák, szállodák, kórházak és más nagy épületek számára. Az akár 1000 méteres csővezetékhossznak köszönhetően a VRF ECOi 6N sorozat nagy épületekben is használható, a kialakítás maximális rugalmassága mellett. Az ECOi 6N rendszer vezérlése is rendkívül egyszerű. Több mint 8-féle vezérlővel irányítható a szabványos vezetékes távirányítóktól az érintőkijelzős paneleken keresztül a webes felületig.

Az ECOi 6N SOROZAT ELŐNYEI

Egyszerű telepítés
Az R410A a korábbi hűtőközegeknél magasabb üzemi nyomást és alacsonyabb nyomásveszteséget biztosít. Ez kisebb csőméreteket és alacsonyabb hűtőközegtölteteket tesz lehetővé. 

Egyszerűen megtervezhető
A Panasonic felismerte, hogy egy professzionális VRF ajánlat megtervezése, összeválogatása és elkészítése időigényes és költséges feladat, különösen azért, mert számos szempontot kell hozzá figyelembe venni. Ezért kidolgoztunk egy gyorsan és könnyen kezelhető saját szoftvert, amely teljes körűen összeállítja a csővezetékek és a vezérlők elrendezését, továbbá a komplett anyagjegyzéket és a teljesítményadatokat.

Egyszerűen kezelhető
Számos vezérlési lehetőség áll rendelkezésre annak biztosítására, hogy az ECOi 6N rendszer a felhasználó igényeinek megfelelő mértékben legyen vezérelhető, az egyszerű szobai vezérlőktől a kor legfejlettebb BMS (épületfelügyeleti rendszer) vezérlőiig. Egyszerűen üzembe helyezhető Egyszerű üzembehelyezési eljárás a csatlakoztatott beltéri egységek automatikus címzésével. A konfigurációs beállítások egy kültéri egységről vagy egy távirányítóról is elvégezhetők.

Pontos teljesítményvezérlés
Annak biztosítására, hogy a kompresszor kapacitása a lehető legpontosabban hozzáigazítható legyen az épület terheléséhez, a Panasonic 2 és 3 csöves ECOi rendszereket tervezett, amelyek egyenáramú inverterrel és nagy hatékonyságú rögzített fordulatszámú kompresszorokkal működnek. A rendszer dinamikusan figyeli az épület terhelését, és mindig a legjobb kompresszorkombinációt választja ki a működéshez.

Egyszerűen elhelyezhető
Az ECOi 6N kültéri egységek kompakt kialakításának köszönhetően a 8 HP–12 HP méretek elférnek egy szabványos felvonóban, így a helyszínen könnyen mozgathatók és elhelyezhetők. Az egységek kis alapterülete és moduláris felépítése biztosítja a rendszerek egységes megjelenését.

A tekercsből távozó levegő hőmérsékletének vezérlése
A Panasonic légcsatornás egységeinek egyedülálló előnye, hogy alapfelszereltségként szabályozható rajtuk a kimenő levegő hőmérséklete. Így a tervezők 7 és 22 °C közötti hőmérsékletű kimenő levegővel működő egységek közül választhatnak. Ennek köszönhetően a szobai környezetek úgy hűthetők, hogy az ott tartózkodókat huzat vagy más kellemetlen hatás érné. És mindez úgy valósítható meg, hogy az egyes egységeken nincs szükség további beállításokra vagy vezetékekre.

Széles választék és csatlakoztathatóság
A 11 beltéri modelltípust felölelő ECOi 6N sorozat ideális választás sok kisebb teljesítményű beltéri egységből álló rendszerekben; a 24 HP és annál nagyobb rendszerekhez akár 40 beltéri egység is csatlakoztatható a 3 csöves ECOi MF2 sorozat esetén.

Egyszerűen karbantartható
Mindegyik rendszerben elérhetők úgy előrejelzési, mint diagnosztikai vezérlőrutinok, a hűtőközeg-töltési vezérléstől a komplex hibakód-diagnosztikáig, melyek mindegyike arra szolgál, hogy csökkentse a karbantartási hívások gyakoriságát és az állásidőt. 

Alacsonyabb üzemeltetési és élettartamköltségek 
A Panasonic ECOi 6N rendszerek a piac leghatékonyabb VRF rendszerei közé tartoznak. Ezenkívül a rendszer az üzemeltetési költségek csökkentésére van kialakítva oly módon, hogy speciális algoritmusunknak köszönhetően mindig a kompresszorok leghatékonyabb kombinációja legyen működésben. Az üzemeltetési költségeket a továbbfejlesztett fagymentesítési műveletsor is csökkenti azáltal, hogy a kültéri tekercseket egymás után fagymentesíti, ha azt a körülmények megengedik.

panasonic_vrf_ecogA GÁZÜZEMŰ VRF RENDSZER

ECO G ÉS ECO G MULTI, S SOROZAT

A Panasonic GHP termékcsaládja rendkívül széles, részét képezik az ECO G és ECO G Multi sorozatok, továbbá az S sorozat. Kereskedelmi rendszereink GHP VRF termékcsaládja az ágazat csúcsát jelenti hatékonyság és rugalmasság tekintetében, és ideális választás kereskedelmi projektek esetén, különösen akkor, ha energiakorlátozások vannak érvényben. Ahogy arra számítani lehet, iparági összehasonlításban valamennyi gázüzemű VRF rendszerünk kimagaslóan megbízható, és piacvezető ügyfélszolgálati programot is biztosít. A GHP modellek motorjának nyomatéka és RPM vezérlése az inverteres elektromos légkondicionálókéhoz hasonló. Így a GHP hatékony egyedi vezérlést és teljesítményt biztosít, ahogy azt az ember egy elektromos inverteres vezérlésű légkondicionálótól elvárja.

Egyszerűen elhelyezhető

A fejlett gázüzemű VRF rendszerek kiváló hatékonyságot és teljesítményt nyújtanak a teljes termékcsaládban. A minden korábbinál erősebb modellekhez akár 48 beltéri egység is csatlakoztatható. A fejlesztések keretében növeltük a részterheléses teljesítményt, egy Miller-ciklusú motorral csökkentettük a gázfogyasztást, továbbá egyenáramú ventilátormotorokkal mérsékeltük az áramfogyasztást. 

  • Akár 71 kW hűtés 11,0 A áramfogyasztás mellett
  • Egyfázisú áramellátás a teljes termékcsaládban
  • Elsődleges energiaforrásként földgáz és LPG is használható
  • Használati melegvíz-rendszerekhez csatlakoztatható víz hőcserélő 16–25 HP (csak 2-csöves egységek)
  • DX vagy hűtött víz a beltéri hőcseréhez
  • Kisebb CO2-kibocsátás

AZ ECO G ÉS AZ ECO G MULTI ELŐNYEI

Nagy hatékonyságú működés
A nagy működési hatékonyság érdekében valamennyi modell nagy teljesítményű légcserélővel és egy újonnan kifejlesztett hűtőközeghőcserélővel van ellátva, amelyek révén ezek a modellek a piac legenergiahatékonyabb megoldásai közé tartoznak.

Alacsonyabb nitrogén-oxid kibocsátás
A GHP VRF rendszerek nitrogén-oxid kibocsátása rendkívül alacsony, 66%-kal elmarad a szabványos értéktől. Egy korszakalkotó fejlesztés keretében a Panasonic GHP egy vadonatúj csökkentett égésű rendszerrel működik, amely a levegő-üzemanyag keverék visszacsatolásos szabályozásával minden idők legalacsonyabb NOx-kibocsátását éri el.

Kiemelkedő teljesítmény
A hőcserélő speciális kialakítása révén ez az új GHP rendszer nagyobb hatékonyságot és alacsonyabb üzemeltetési költségeket kínál, amelyek a továbbfejlesztett motorfelügyeleti rendszerrel közösen jelentős mértékben javítják a rendszer COP értékét.

Rendkívüli gazdaságosság
A Panasonic GHP gyors és erőteljes hűtést/fűtést biztosít, és a térbe kijuttatott hő mennyiségét a motor hűtővizéből származó hő visszanyerésével is növeli, mely hűtővizet egy nagy hatékonyságú lemezes hőcserélő fecskendezi be a hűtőkörbe. Ezen túlmenően a motor veszteséghője szavatolja, hogy gázüzemű hőszivattyúnknak nincs szüksége fagymentesítő ciklusra, így folyamatos 100%-os fűtőteljesítményre képes még kedvezőtlen időjárási körülmények között is, akár -20 °C-os kültéri hőmérsékletnél. Hűtés üzemmódban a motor igénybe nem vett hője egy használati melegvíz-rendszerben hasznosítható, 75 °C-os forró vizet szolgáltatva (30 kW). A használati meleg víz fűtés közben is rendelkezésre áll 7 °C-nál magasabb kültéri hőmérséklet esetén. 

Vízhűtés lehetősége
GHP rendszerünk opcióként vízhűtésre is alkalmas, amely az egyes kültéri egységekkel kombinálva, illetve DX hűtött vizes beltéri egységek részeként használható. A rendszer BMS rendszerrel vagy a Panasonic által szállított vezérlőpanellel irányítható úgy, hogy a hűtött víz beállítási értékei -15 °C – 15 °C, a hűtés beállítási értékei pedig 25 °C – 55 °C között lehetnek.

Nincs szükség fagymentesítésre
7 °C alatti környezeti hőmérséklet és a fűtés üzemmód kikapcsolása esetén a kültéri ventilátorok kikapcsolnak, tovább csökkentve az üzemeltetési költségeket és a CO2kibocsátást. 

Töltse le a Panasonic VRF rendszerek nagy-katalógusát: LETÖLTÉS
 • Lépjen velünk kapcsolatba!


 • Elérhetőségeink

  +36-1-266-3011

  +36-20-405-3560

  info@gronlandklima.hu

  1085 Budapest, Kőfaragó u. 9.