Lakossági klimatizálással kapcsolatos ajánlataink

A Grönland Klíma teljes körű klímatechnikai szolgáltatást nyújt a lakosság számára is. Számunkra fontos, hogy korszerű klímaberendezéseket forgalmazzunk, így csökkentve a villamosenergia fogyasztást a lakossági klimatizálás területén. A lakosság részére, szinte kivétel nélkül, hűtő-fűtő inverteres készülékeket forgalmazunk, amelyek megfelelnek a legújabb EU-s követelményeknek. Ezek a klímaberendezések minimum “A” energiaosztályosak. A klímaszerelést tapasztalt szakember gárdánk látja el, úgy mint a klíma karbantartásokat is.

Klíma típusok elhelyezés szerint

Oldalfali klíma berendezések: A legelterjedtebb elhelyezés, a klímaberendezés a falon helyezkedik el, fejmagasság fölött.

Padlón álló klíma (parapet): A klímaberendezés, csak úgy mint egy konvektor vagy radiátor, a padlón helyezkedik el. Ez az elrendezés a legalkalmasabb arra, ha a klímaberendezéssel fűteni szeretnénk elsősorban.

Mennyezeti klíma: Több megoldás lehetséges, ha mennyezetre szeretnénk szerelni a klímaberendezést. A mennyezeti kazettás klímát álmennyezetbe kell helyezni, a berendezésből mindössze az előlapja látszódik és 4 irányba tudja kifújni a levegőt. A mennyezet alatti klíma ugyancsak 4 irányba fújja a levegőt, azonban kevésbé nyújt szép látványt a nagy burkolat. Parapet-mennyezeti klíma esetében a berendezés az oldalfal és a plafon találkozásánál helyezkedik el, ideális megoldás nagy légterekbe.

Légcsatornázható klíma: Ezeknek a berendezéseknek az a különlegessége, hogy 1 beltéri egységet több lefúvási pontra lehet szétosztani. Tehát ha adott egy álmennyezet és nincs lehetőség több klímaberendezés elhelyezésére, akkor ez ideális megoldás több helység hűtésére vagy fűtésére is.

Klíma típusok fajták szerint

Mono split klíma: Legkeresettebb berendezések a lakosság számára. 1 db kültéri és 1 db beltéri egységből áll. Nagy hátránya, hogy mindössze 1 helyiséget lehet optimálisan klimatizálni.

Multi split klíma: Az előzővel ellentétben akár 5 (mini VRF rendszer esetén ennél több is lehetséges) helyiséget lehet klimatizálni, különböző hőmérséklet igények szerint.

  • Lépjen velünk kapcsolatba!


  • Elérhetőségeink

    +36-1-266-3011

    +36-20-405-3560

    info@gronlandklima.hu

    1085 Budapest, Kőfaragó u. 9.