panasonic_aquarea_banner

ÚJ AQUAREA TERMÉKCSALÁD

KIEMELKEDŐ HATÉKONYSÁGÚ HŐSZIVATTYÚ TECHNOLÓGIA

ÚJ AQUAREA LEVEGŐ-VÍZ HŐSZIVATTYÚ LAKÓINGATLANOKBA

A 3-tól 16 kW-ig terjedő teljesítménynek köszönhetően az Aquarea hőszivattyú a piacon elérhető legszélesebb ilyen termékcsalád, amely komplett rendszert alkot, így bármilyen fűtési és hűtési igény kielégítésére alkalmas. A költséghatékony és környezetbarát rendszerek új ingatlanok építésénél és felújítási projektekben egyaránt alkalmazhatók.

Hogyan nyerhető fűtés és meleg víz a levegőből?

Az Aquarea levegő hőszivattyú friss levegőt szív be, amelyet átáramoltat a hűtőközeggel feltöltött hőcserélőn (az elv megegyezik a hűtőszekrények működésével). Az elnyelt hő átadódik a víznek, ami ezután a fűtési rendszerben és a használati melegvíz-igény kielégítésére használható. A Panasonic legújabb technológiája fenntartható alternatívát kínál az olaj- és földgáztüzelésű, valamint elektromos fűtési rendszerekkel szemben.

Az Aquarea fűtő és melegvíz-rendszer

1. Aquarea kültéri levegő hőszivattyúk

A Panasonic által kifejlesztett széles levegő-víz hőszivattyú termékcsalád tagjai hatékonyan alakítják át az ingyenesen rendelkezésre álló levegőt, környezetbarát fűtési technológiát és meleg víz előállítást biztosítva Önnek. A ház külső falára szerelhető és bármilyen időjárási körülmények között – akár -20 °C-os hőmérséklet mellett is – megbízhatóan működő egység intelligens alternatívája az olaj, földgáz alapú és elektromos fűtési rendszereknek.

2. Aquarea beltéri egység

A legújabb technológiával felszerelt, energiatakarékos kialakítású beltéri egység folyamatosan gondoskodik a fűtési és használati melegvízellátásról.

3. Aquarea időjárás-követő vezérlő egység

A beépített időjárás-követő egység lehetővé teszi a ház belső hőmérsékletének pontos szabályozását a külső hőmérséklet alapján.

panasonic_aquarea_hoszivattyus_rendszer

4. Fűtésvezérlő alkalmazás okostelefonra, táblagépre vagy okos asztali telefonra

A fűtésvezérlő alkalmazás lehetővé teszi a fűtési és melegvíz-rendszer vezérlését okostelefonról, táblagépről vagy számítógépről – olyan egyszerűen, mintha csak otthon lenne.

Mitől működik a levegő-víz hőszivattyú?

 • A kültéri egység felfogja a levegőben rendelkezésre álló energiát és a hidraulikus egység segítségével továbbítja a házba. Az ingyenes hőenergiát magas hőátadási együtthatójú, környezetbarát hűtőgáz (R410A) szállítja a hidraulikus egységbe.
 • A ház belső hőmérséklete a hidraulikus egységen keresztül, vezérlőpanel segítségével szabályozható, és így maximalizálható a hatékonyság is. Az egység egyik tartozéka a hőcserélő, mely a hűtőközegben lévő hőenergiát a külső egységből a ház fűtésére és meleg víz ellátására használt vízbe továbbítja. A hidraulikus egység prioritásokat is kezel a fűtés és meleg víz előállításának tekintetében. Osztott rendszer esetén a hidraulikus egység a házon belül, monoblokk rendszer esetén pedig a házon kívül helyezkedik el.

panasonic_aquarea_hoszivattyuk

 • A melegvíz-tartály fűti a meleg vizet. A tartály rozsdamentes acélból készült, így garantáltan hosszú élettartamú. Abban az esetben, ha a külső hőmérséklet túlzottan lecsökken, a maximális kényelem biztosítása érdekében a tartályt felszereltük egy 3 kW teljesítményű melegítőelemmel is. A fűtőegység a tartály tetején helyezkedik el, mely így maximális hatásfokot és gyorsabb felfűtést biztosít. A melegvíz-tartály csatlakozó 3-utas szelepét a melegvíz-tartály látja el.
 • Egyéb szükséges és választható (nem a Panasonic által szállított) komponensek:
  – Szoba termosztát, mely az optimális hőmérséklet biztosítása érdekében csatlakoztatható az Aquarea hőszivattyú rendszerhez.
  – Szolár készlet a még jobb hatékonyság érdekében, fotovoltaikus napelemek csatlakoztatására.
 • 3 kW-os merülő fűtőszál a melegvíz-tartályon belül, az alábbiak érdekében:
  – Maximális kényelem
  – Maximális hatékonyság, és a legionella vírus elleni védelem

Két vagy három megszakító
Az Aquarea hőszivattyú hidraulikus egység megszakítókkal biztosítja a maximális védelmet rövidzárlat esetén:
– 2 differenciál megszakító: 3 és 5 és 6 és 9 kW
– 3 differenciál megszakító: 12, 14 és 16 kW

Kapcsolatfelvételhez kattintson ide

Panasonic Aquarea hőszivattyús megoldások

zold_hoszivattyu

Magas hatásfokú „zöld” fűtés a Panasonic új levegő-víz hőszivattyús rendszereivel

Az energiaipari fejlődés élvonalát képviselő Aquarea hőszivattyú egyértelműen „zöld” fűtő és légkondicionáló rendszernek minősíthető.
Az Aquarea hőszivattyú azok közé az újgenerációs fűtő- és légkondicionáló rendszerek közé tartozik, amelyek megújuló, ingyenes energiaforrást – levegőt – használnak a lakás fűtésére vagy hűtésére, illetve a meleg víz előállítására. Az Aquarea hőszivattyú sokkal rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldást nyújt a hagyományos fosszilis üzemanyaggal működő kazánokhoz képest.

Ideális fűtési megoldás új és régi épületekhez:

 • 3-16 kW közötti széles teljesítménytartomány, egy- és háromfázisú megoldás, monoblokk és osztott
 • 3 kivitel: – Aquarea High Performance hőszivattyú. 3 és 16 kW között – Aquarea T-CAP hőszivattyú. 9 és 12 kW között
  – Aquarea HT hőszivattyú. 9 és 12 kW között
 • Magas hatékonyságú hőszivattyú, akár –20 °C-os külső hőmérséklet esetén
 • 4,74-es COP értékével csökkenti az energiaköltségeket
 • Csökkenti az energiafelhasználást és a CO2 kibocsátást
 • Nyáron hűtést biztosít
 • Magas fokú rugalmasság:
  – Meglévő fűtőrendszerekhez csatlakoztatható
  – Fotovoltaikus napelemekhez csatlakoztatható

Kifogyhatatlan, ingyenes energiaforrásokkal vagyunk körülvéve: a nap által biztosított energia környezetünk minden elemében jelen van. A levegőben, a földben, a talajvizekben… A hőszivattyúk lehetővé teszik számunkra ennek az ingyenes, kimeríthetetlen energiának a kihasználását, és erejének otthonaink fűtésére fordítását. Az áramszámla csökkentése mellett ezeknek a rendszereknek megvan az a hatalmas előnye, hogy fosszilis tüzelőanyagot takarítanak meg, miközben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.
A Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk a külső levegő hőtartalmát használják fel: egy hőcserélőn keresztül az otthonok fűtésére használt vizet melegítik fel, illetve bizonyos Aquarea hőszivattyú típusok alkalmasak a ház nyári légkondicionálásának biztosítására, valamint meleg víz előállítására egész évben.

Legújabb Panasonic Hőszivattyú katalógus: LETÖLTÉS


 • Lépjen velünk kapcsolatba!


 • Elérhetőségeink

  +36-1-266-3011

  +36-20-405-3560

  info@gronlandklima.hu

  1085 Budapest, Kőfaragó u. 9.