Sprache ändernHőszivattyús rendszer kialakításával min. 30% fűtésköltséget spórolhat meg!

“H” vagy “GEO” tarifával 50%-os energiamegtakarítás a hagyományos rendszerhez képest!

Érdeklődés: info@gronlandklima.hu

DAIKIN Altherma hőszivattyú alapelve

DAIKIN Altherma hőszivattyú alapelve

Daikin Altherma alacsony hőmérsékletű rendszerek


DAIKIN Altherma Alacsony hőmérsékletű osztott rendszer


DAIKIN Altherma Alacsony hőmérsékletű monoblokk rendszer


DAIKIN Altherma alacsony hőmérsékletű hőszivattyú oldalfali egység DAIKIN Altherma alacsony hőmérsékletű kompakt beltéri egység


HASZNÁLATI MELEGVÍZ-TARTÁLY

A Daikin használati melegvíz-tartályai különböző méretekben és anyagokban kaphatóak. Az oldalfali EKHBH/X Hydrobox (beltéri egység) esetében választhat a 150, 200 vagy 300 literes (EKHWS/E), zománcozott és a rozsdamentes acél tartályok között, míg az EKHVH/X padlón álló Hydrobox (beltéri egység) az új, speciális rozsdamentes acél tartállyal (EKHTS – 200l vagy 260l) kombinálható. A Daikin Altherma hőszivattyú használati melegvíz-tartályok egyedülálló kivitelezése maximalizálja az energiahatékonyságot, és biztosítja, hogy egész évben elegendő meleg vizet állíthasson elő, alacsony hőveszteséggel. A csatlakoztatott beltéri/kültéri egységtől függően meghatározhat olyan intervallumokat, amikor a rendszer automatikusan felmelegíti a vizet 70°C-ra, hogy kiküszöbölje a baktériumok elszaporodásának kockázatát.


DAIKIN Altherma hőszivattyú alacsony hőmérsékletű padlón álló melegvíz tartály DAIKIN Altherma hőszivattyú falra szerelhető használati melegvíz tartály


DAIKIN Altherma hőszivattyú napkollektor


HŐLEADÓK

A hőleadó rendszerek terén a Daikin Altherma hőszivattyú alacsony hőmérsékletű egységek nagyfokú rugalmasságot kínálnak; gyakorlatilag minden meglévő alacsony hőmérsékletű hőleadóval kombinálhatóak, például padlófűtéssel vagy felületfűtéssel, alacsony hőmérsékletű fűtőtestekkel, a Daikin nagy hatékonyságú parapetes hőleadóival vagy hagyományos fan coil egységeivel. A parapetes hőleadó a Daikin fejlesztőinek egyik legújabb innovációja, ami a Daikin Altherma hőszivattyú rendszerrel kombinálva a tökéletes hőleadó a lehető legnagyobb hatékonyság és legalacsonyabb üzemeltetési költségek szempontjából. A padlófűtéssel és alacsony hőmérsékletű radiátorokkal kombinált használat is egyre népszerűbb. Azonban az alacsony hőmérsékletű radiátorok mérete nagy, nem képesek hűteni, és állandóan magasabb vízhőmérsékletre van szükségük, mint a padlófűtés esetén – ami a rendszer hatékonyságának csökkenését eredményezi. A parapetes hőleadók kis méretűek, csendesek, és biztosítják az aktív hűtést. Az egyedülálló aktív kommunikációs funkciónak köszönhetően folyamatosan kapcsolatban áll a hőszivattyús egységgel, és csak akkor állít elő magasabb hőmérsékletet, ha arra igény van. Ha nincs bekapcsolva egyik parapetes hőleadó sem, akkor a hőszivattyú csak a padlófűtés számára szükséges hőmérsékletet állítja elő.

DAIKIN Altherma hőszivattyú parapettes hőleadó


SZOBATERMOSZTÁT

A vezetékes vagy a vezeték nélküli szobatermosztáttal* az ideális hőmérséklet könnyedén, gyorsan és kényelmesen szabályozható. A vezeték nélküli szobatermosztáthoz opcionálisan elhelyezhető egy külső érzékelő (EKRTETS) a padlófűtés és a padló közé. Ezzel még pontosabban szabályozható a hőmérséklet, és optimalizálható a kényelmi szint és az energiatakarékosság is.


DAIKIN Altherma hőszivattyú szobatermosztát


ÖKO-CÍMKE

Az elmúlt tíz évben az Öko-címke „Virág” szimbóluma európaszerte olyan ismertetőjel lett, amely egyszerű és hiteles útmutatót jelent a vásárlók számára. A „Virág” szimbólumot viselő termékeket független testületek vizsgálták meg, hogy megfelelnek-e a szigorú ökológiai- és teljesítmény-kritériumoknak. Jelenleg 26 különböző termékcsoport és több mint 250 licenchez tartozó termék kapott elismerést. A hőszivattyúk nemrég kerültek az Öko-címkével elismert termékcsoportok közé, és a Daikin az első vállalat, amelyik a Daikin Altherma levegő-víz hőszivattyújáért elnyerte az Öko-címkét. Az EU akkor ad Öko-címkét egy hőszivattyúnak, ha úgy értékeli, hogy az energiahatékonyabb az Öko-címkét nem viselő, átlagos hőszivattyúknál. Az Öko-címke elnyerése előtt a Daikin Altherma számos tulajdonsága felmérésre került: fűtési és hűtési hatékonyság, a hűtőközeg globális felmelegedésre gyakorolt hatásának potenciálja (GWP), zaj, a RoHS (veszélyes anyagok korlátozására vonatkozó irányelv) anyagok hiánya, képzés, dokumentáció, pótalkatrészek elérhetősége, részletes információk biztosítása az értékesítés helyén.

  • Lépjen velünk kapcsolatba!


  • Elérhetőségeink

    +36-1-266-3011

    +36-20-405-3560

    info@gronlandklima.hu

    1085 Budapest, Kőfaragó u. 9.