Panasonic_ELMU_EMASZ_promo_hoszivattyu_akcioA Panasonic és az ELMŰ-ÉMÁSZ közös promóciója, miszerint aki 2013.09.01 és 2013.12.31 között AQUAREA hőszivattyút vásárol és ELMŰ-ÉMÁSZ területen GEO tarifát igényel, az 6000 kWh áramdíj kedvezménybe részesül.

Tehát még egy szűk hónap maradt a döntésre annak, aki most szeretne hőszivattyút vásárolni. Amellett hogy így igazán kedvezően üzemeltetheti a majdani berendezését, a Panasonic hőszivattyúval a későbbiekben is rendkívül gazdaságosan fog fűteni (vagy hűteni).

A promóció részletes tájékoztatója: Panasonic hőszivattyú – ELMŰ Akció

A Panasonic hőszivattyú leírása: Panasonic AQUAREA hőszivattyú

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

black_friday

2013.11.29 és 2013.12.01 között egyes klímaberendezések már 96.900 Ft-tól kaphatóak!

Érdeklődjetek elérhetőségeinken!

midea_aurora_klimaBemutatták az Új Midea Aurora klíma berendezést a kantoni szakmai kiállításon.

A Midea minden alkalommal látványos bemutatóval készül az évente kétszer megrendezésre kerülő Kantoni Szakmai Kiállításon. A legutóbbi alkalommal, a Midea legújabb lakossági split klímáját mutatta be, amit várhatóan itt is Aurora-nak fognak hívni. Azon kívül, hogy a Midea klímál évről-évre egyre szebbek, egyre többet szentelnek az energiatakarékosságra is. Az új berendezés különlegessége az „1 kWh / éjszaka” energiatárolási technológiában (röviden ECO tech.) rejlik. A termék hatalmas figyelmet vívott ki a kiállításon résztvevők körében. Az ECO tech funkció a távirányítón található „ECO mode” gombbal aktiválható, amellyel 1 kWh-t lehet megspórolni egy éjszaka alatt. Ezt a hatékonyságot úgy sikerült elérni, hogy kombinálásra került a klíma 3D inverteres technológiája és a 0.1Hz-es precíziós szabályozása. Ez a felhasználónak 8 órányi alvás üzemmódot biztosít, amely mindössze 1 kWh-t fogyaszt. A múlt évben ezt a technológiai működést átvizsgálta egy csapat iparági szakértő, Tao Wenquan professzor vezetésével, aki a Kínai Műszaki Egyetem vezető akadémikusa. A vizsgálat után a szakértők kijelentették, hogy ez valóban világszinten innovatív, és egyedi technológia, kivételes teljesítménnyel és hatékonysággal.

Forrás: www.midea.hu

Hazánkba is megérkezett az ÚJ Midea M-THERMAL levegő-víz hőszivattyú, amelynek legnagyobb előnye, a kedvező ÁR lesz!

Midea hőszivattyúk

Régóta vártuk, hogy legyen Midea hőszivattyú és akár már idén telepíthetjük is az elsőket.

Amit tudni kell az ÚJ Midea M-THERMAL levegő-víz hőszivattyúkról:

  • A COP érték akár 4,31! Ezzel a legnagyobb márkák versenytársa lehet.
  • Egyfázisú modellek, 6-8-10-12 kW fűtőteljesítménnyel.
  • Lelke a Mitsubishi kompresszor
  • 2 db 1,5 kW-os elektromos rásegítő fűtés
  • Minden modell hűtő-fűtő
  • 150, 200 és 300 literes HMV tartály, hozzá tartozó 3 kW rásegítő fűtéssel
  • Napkollektor csatlakoztatási lehetőség

Midea hőszivattyú részletekről és árak felől hamarosan a honlapon tájékozódhattok, addig is érdeklődjetek elérhetőségeinken!

Korunk időjárása kiszámíthatatlan, egy kisebb 2 szobás lakás hagyományos GÁZ fűtését elindítani minimum 1.000.- Ft költség, legalább 1,5 óra kell a kívánt hőfok eléréséhez. Ezzel szemben egy HŐSZIVATTYÚS SPLIT KLÍMA, 1/4 órán belül már érezhető, 1/2 óra alatt akár eléri a kívánt hőmérséklet is.

Tévhit hogy a klíma sok villamos áramot fogyaszt!

Klímás fűtés

Villamos árammal olcsóbb és gyorsabb is fűteni, ha légkondicionáló berendezést használunk. Minden klíma berendezés, ami fűteni képes, azt hőszivattyús klímának nevezzük!

Normál esetben amikor a klímát hűtésre használjuk, a beltéri egységben az elpárologtatón keletkezik a víz. Viszont amikor fűtésre használjuk a berendezés, ez megfordítódik, és a kültéri egység kondenzátorán keletkezik a víz, mivel a kinti levegőből vonjuk el a hőt.

Ami igazán fontos, az a klíma készülékek hatásfoka!

Míg egy normál gázkazán 90%-os hatásfokkal működik, egy légkondicionáló berendezés 160%-os hatásfokkal. Tehát a klíma, sokkal költséghatékonyabban alakítja át a villamos energiát, mint a kazán a gázenergiát.

Gyakorlatban pedig, a gázenergia drágább mint a villamosenergia!

Európában már folyamatban vannak azok a szabályozások, hogy a gázszámlákon legyen a fűtőérték kWh-ban is feltüntetve. nem véletlenül, hiszen Ma már olcsóbb a villamos árammal való fűtés, mint a gázzal történő (persze környezetbarátibb is). Tudni érdemes, hogy 1kW felhasznált villamos energiából, 420W hasznos villamos energiát lehet előállítani. Hőszivattyús berendezéssel (akár klíma), érhetjük el, hogy 1kW villamos áramból, hasznosan 1,68 kW-ot állítsunk elő (ha a COP értéke 4,00!).

Légkondis fűtés

Tehát ha nézzük az átlagos villamos áramdíjak, akkor normál díjszabás mellett 29,66 Ft/kWh-ba kerül a fűtésünk!

Ugyan ez a gázzal történő fűtés esetén:

1kW felhasznált gázenergiából, 930W -ot tud hasznosítani egy gázkazán. Ez 93%-os hatásfok. Ebből az következik, hogy gázkazánnal 38,17 Ft/kWh-ba kerül a fűtésünk!

A lakossági átlagos normál díjszabás szerint, 1kWh villamos energia 49,83 Ft (1kWh gázenergia: 35,5 Ft). A légkondicionáló berendezésekhez igényelhetjük az áramszolgáltatónktól a “H” tarifát, ami átlagosan 30,71 Ft/kWh. Tehát 38,4 %-al olcsóbb, mint a normál díjszabás. Ha pedig igényeljük és fűtési szezonban klímával fűtünk, a következő megállapításra jutunk: Az áramszolgáltatók támogatják a villamos energiával történő fűtést!

“H” árszabás mellet 18,27 Ft/kWh-ba kerül a fűtésünk, ha szobai légkondicionálót használunk!

Parapettes klíma fűtés

Ez azt jelenti, hogy 52%-al olcsóbban, mint gázkazánnal!

“H” árszabás igényléséhez az info@gronlandklima.hu e-mail címről kérhettek segítséget!

 • Lépjen velünk kapcsolatba!


 • Elérhetőségeink

  +36-1-266-3011

  +36-20-405-3560

  info@gronlandklima.hu

  1085 Budapest, Kőfaragó u. 9.